Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Flyttrea - Upp till 80% rabatt på 1000-tals båttillbehör. Klicka här

Motor & Motorbåt Motor Impellrar

Impellrar

Nedan hittar du impellrar och packningar för alla typer av motorer och pumpar till din båt. Brett urval så att du kan hitta en som passar din motor. Köp impeller billigt på Watski.se.


Vad är impeller? 
En impeller är en rotor (pumphjul) som placeras inuti ett rör, ett pumphus eller i en behållare. Impellern sitter i motorn och pumpar kylvätska genom motorns kylsystem. Impellern går runt och tar med sig vattnet från inloppet till pumpen där vingarna pressas mot en kam. En impeller är en säkerhetsåtgärd i din motor som utsätts för ett stort tryck varje gång motorn går.

Hur ofta ska pumphjulet bytas ut?
Impeller av vulkaniserat gummi med en metallbussning ska bytas ut varje år. Vi rekommenderar att du byter ut alla typer av impellrar vartannat år. Men det finns undantag, så länge impellern känns flexibelt och inte har några tecken på skada kan du fortsätta använda den.

Varför byta impeller?
Impellern pumpar kylvatten genom motorns kylsystem. Man kan säga att pumphjulspumpen är hjärtat i motorn och att impellern är hjärtklaffarna. Det är därför mycket viktigt att kontrollera att impellern är i gott skick. Pumphjulet är tillverkat av gummi och gummi åldras och blir hårt med tiden. Så det är viktigt att kontrollera impellern regelbundet och om gummit inte längre är flexibelt är det dags att byta ut det. Med en trasig eller gammal impeller kan motorn lätt överhettas under längre körningar. En gammal impeller är därför inte lika effektivt som en ny.
Se urvalet nedan för alla typer av impellrar och packningar för din båt.

Visa mer information om Impellrar
Filtrera
Sortera efter
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Varumärken
0 valda
Albin Pump Marine (35)
Jabsco (27)
Recmar (26)
Sherwood (1)
Suzuki (26)
Yanmar (17)
Du har sett 72 utav 276 produkter
Visa fler
Filtrera
Varumärken
Albin Pump Marine (35), Jabsco (27), Recmar (26), Sherwood (1), Suzuki (26), Yanmar (17),
Varumärken
Albin Pump Marine (35)
Jabsco (27)
Recmar (26)
Sherwood (1)
Suzuki (26)
Yanmar (17)