Watski Logo Light
Sökförslag
Visar av produkter
Visa alla

Intag/Uttag & Kabeltillbehör

Populära filter
Sortera efter
Alla filter
Alla filter
Produkter: 41
Visar av produkter

En landströmskontakt är en anslutning för el som används för att försörja en båt med ström när den ligger vid kaj. Landströmskontakten är vanligtvis belägen på båtens skrov och används för att ladda båtens batterier och försörja olika system ombord, såsom belysning, värme och ventilation. Landströmskontakten är vanligtvis en rund kontakt med tre poler, varav den ena är jord.

Det finns olika standarder för landströmskontakter, beroende på vilket land man befinner sig i. I Europa används vanligtvis standarden CEE 17, medan i Nordamerika används standarden Marinco. Det är viktigt att använda en kompatibel landströmskontakt för att säkerställa att båten får den ström den behöver och att ingen skada uppstår på båtens system.

Det är också viktigt att se till att landströmskontakten är korrekt ansluten och att den är i gott skick. En defekt landströmskontakt kan orsaka allvarliga skador och kan även vara farligt att använda. Därför rekommenderas det att regelbundet kontrollera landströmskontakten och att byta ut den om den visar tecken på slitage eller skador.

?
Kundvagn
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem
Redan medlem? Logga in här för att ta del av fördelarna
Glömt lösenordet
Fyll i din email nedan så skickar vi instruktioner till din email på hur du återställer ditt lösenord