Watski Logo Light
Sökförslag
Visar av produkter
Visa alla

Brandsläckare till Båt & Camping

Populära filter
Sortera efter
Alla filter
Alla filter
Produkter: 17
Visar av produkter

På båten är man väldigt utsatt för brand då det finns många brandfarliga ämnen som bensin, diesel och även mycket som är lättantändligt. Samtidigt finns det ingenstans att gömma sig från elden. Viktigt att tänka på är att försöka göra förarbetet så bra som möjligt och undvika brand. Se också till att alltid ha en fungerande brandsläckare lättillgängligt.

Hand-brandsläckare finns i princip med tre olika sorters släckmedel:

  • Kolsyra: Kolsyresläckarna används främst för känslig maskinutrustning och annan utrustning där en ren släckning är betydelsefull. Släckarna är speciellt lämpliga i halvslutna mindre utrymmen där gasen förångas och skapar en obrännbar atmosfär i hela utrymmet.
  • Skum: Skumsläckare är generellt sett sämre på att släcka bränder än en pulversläckare. Fördelen är att dock skumkoncentratet enkelt torkas upp efter en släckningsinsats.
  • Pulver: Pulversläckare är den vanligaste på fritidsbåtar då den är väldigt effektiv. Nackdelen är att den är är svår att rengöra efter och tömmer man en pulversläckare i motorrummet så är det sannolikt slutet för den motorn.

Vid sidan av brandsläckaren är brandfilten ett något underskattat hjälpmedel ombord. När det gäller att kväva en mindre, nyligen startad brandhärd inne i båten eller brand i kläderna på en person, är brandfilten att föredra. Den är underhållsfri och kräver ingen sanering, däremot är det viktigt att träna i förväg så att man vet hur den ska användas.

?
Kundvagn
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem
Redan medlem? Logga in här för att ta del av fördelarna
Glömt lösenordet
Fyll i din email nedan så skickar vi instruktioner till din email på hur du återställer ditt lösenord