Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Flyttrea - Upp till 80% rabatt på 1000-tals båttillbehör. Klicka här

El & Installation Landström 230V Intag/uttag och kabeltillbehör

Intag/uttag och kabeltillbehör

En landströmskontakt är en anslutning för el som används för att försörja en båt med ström när den ligger vid kaj. Landströmskontakten är vanligtvis belägen på båtens skrov och används för att ladda båtens batterier och försörja olika system ombord, såsom belysning, värme och ventilation. Landströmskontakten är vanligtvis en rund kontakt med tre poler, varav den ena är jord.

Det finns olika standarder för landströmskontakter, beroende på vilket land man befinner sig i. I Europa används vanligtvis standarden CEE 17, medan i Nordamerika används standarden Marinco. Det är viktigt att använda en kompatibel landströmskontakt för att säkerställa att båten får den ström den behöver och att ingen skada uppstår på båtens system.

Det är också viktigt att se till att landströmskontakten är korrekt ansluten och att den är i gott skick. En defekt landströmskontakt kan orsaka allvarliga skador och kan även vara farligt att använda. Därför rekommenderas det att regelbundet kontrollera landströmskontakten och att byta ut den om den visar tecken på slitage eller skador.

Visa mer information om Intag/uttag och kabeltillbehör
Filtrera
Sortera efter
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Varumärken
0 valda
HABA (2)
Marinco (5)
Ratio (1)
SmartPlug (6)
Victron (1)
Du har sett 34 utav 34 produkter
Filtrera
Varumärken
HABA (2), Marinco (5), Ratio (1), SmartPlug (6), Victron (1),
Varumärken
HABA (2)
Marinco (5)
Ratio (1)
SmartPlug (6)
Victron (1)