Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Flyttrea - Upp till 80% rabatt på 1000-tals båttillbehör. Klicka här

Båtvård & Underhåll Färg Bottenfärg

Bottenfärg

Vad är bottenfärg?

Bottenfärg används för att minska friktionen i vattnet samtidigt som den håller borta beväxning och annat som kan fästa på skrovet. Den minskar även bränsleförbrukningen och skyddar färgsystemet och skrovet. Att använda rätt bottenfärg är viktigt, läs därför produktbeskrivningarna noggrant innan du beställer eller kontakta vår kundtjänst för hjälp. 

Man kan dela upp bottenfärg i två grupper:

  1. Självpolerande bottenfärg (Mjuk)
    Effektiv heltäckande teknik som passar de flesta typer av båtar. Färgen löses upp med en kontrollerad hastighet, så det finns alltid ett nytt underlag i kontakt med vattnet. Självpolerande bottenfärg är effektiv mot överväxt. För alla båtar där man vill ha permanent skydd mot växtlighet.

  2. Hård bottenfärg
    En hård bottenfärg innehåller bindemedel som är hårt och olösligt. Färgen har en konstant yta som inte minskar över tid, till skillnad från självpolerande bottenfärg. Det är därför ett lämpligt val om båten transporteras mycket på släp. Tack vare den hårda ytan tar det längre tid för biociderna att exponeras för saltvatten. Färgen blir efter ett tag porös och måste slipas lätt innan ny bottenfärg påförs. Hård bottenfärg tåler även högre hastigheter än en själpolerande färg.

Läs vår stora guide om bottenfärg


Visa mer information om Bottenfärg
Filtrera
Sortera efter
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Varumärken
0 valda
International (49)
Jotun (18)
Du har sett 70 utav 70 produkter
Filtrera
Varumärken
International (49), Jotun (18),
Varumärken
International (49)
Jotun (18)