Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny
Fråga experten - Ringens varv målar med Jotun
Tips och information/ Båtvård och Underhåll

Fråga experten - Ringens varv målar med Jotun1. Varför har ni börjat måla era båtar med Jotun? 

Vi vet att Jotun är ett känt märke inom hem och hus och blev nyfikna på deras marinprogram som Watski nu representerar i Sverige. Förr i tiden fanns en stark tradition att måla (patenta) med Jotun på bohuskusten. Jotun har också ett mycket komplett och brett sortiment av både färg, lack, olja och båtvård. Dessutom visste vi att Jotun är mycket stora inom den kommersiella sjöfarten och har ett mycket bra rykte där.

2. Har ni märkt några stora fördelar med Jotun? 
Jotun har gett oss framförallt en viss tidsbesparing då vi upplever att färgen täcker bättre vilket får ner tiden för bottenmålning. Många av våra kunder är noga med miljön och trots att de helt lagligt skulle kunna måla sin båt med den starkare fartygsfärgen väljer de hellre ett mer miljövänligt alternativ. Då passar Jotuns färger bra då de är väldigt effektiva mot beväxning trots att de inte är fartygsfärg.

3.Vilken kulör är den mest populära för tillfället?
Svart och mörkblå är alltid populärast men Jotuns grå kulör är något som har börjat efterfrågats.

4. Använder ni Jotuns båtvårdsprodukter med?
Ja trots att vi var lite skeptiska till ännu ett båtvårdsprogram så måste vi säga att produkterna överträffade våra förväntningar. Speciellt hårdvaxet och Water Line Cleaner är bra och skiljer sig från andra . Vi gillar att produkterna är bra att använda med polermaskin då  inte bränner fast så lätt.

5. Ett sista tips till alla båtägare för en problemfri sommar?
Se till att ha extra bränslefilter ombord och häll i dieseladditiv som tar död på de så retliga dieselbakterierna i tanken
Tänk lite extra på din och andras säkerhet ute på havet. Ha en skön båtsommar .

Peter,  Ringens Varv Marstrand

Till vårt Jotun sortiment >>

Share |