Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny
Polering av fribordet med båtpolish och båtvax
Renoveringsprojektet X-402

Polering av fribordet med båtpolish och båtvax

Här är Robert igång och polerar med maskin. Han använder en bra polermaskin med variabel hastighet. Polerar du för snabbt bränner poleringsmedlet fast i gelcoaten. Du får fantastiskt resultat om du lägger ner lite tid på poleringen. Vårt fribord var i riktigt dåligt skick.

Vi rekommenderar att först tvätta med Supercleaner, därefter en Gelcoat cleaner, speciellt över vattenlinjen där det kan sitta en massa skoj t.ex olja och annat.

Därefter rekommenderas Liquid rubbing där det är nödvändigt. Eller kan man nöja sig med en polering med maskin efterföljt av vax, så resultatet håller sig hela säsongen. Är man lite lat så använder man ett medel som innehåller både polering och vax i ett. Problemet med detta är att det inte håller lika länge. Därför gäller; ju mer arbete och bättre kvalitet på polish och vax, till exempel, vax med Teflon eller Nano, desto längre håller behandlingen.

När du tvättar båten under säsong (däck och fribord) använd då båtschampoo, då denna inte tar bort vaxet.Polerad och fin!
Nu saknas bara vax så glansen håller hela säsongen.

Vi målade vattenlinjen grå med Perfection så det matchar däcket. Den gamla vattenlinjen var blå vilket var modernt på 80-90-talet. Temperaturen var ca 20 grader, vilket är perfekt så vi kunde rulla på direkt med en skumrulle utan att efterstryka med en pensel. Det är maskning och eventuellt spackling och slipning som tar tid.Fint polerat och nylackad vattenlinje. Botten har fått en lager svart Cruiser självpolerande bottenfärg. Nästa år skall den få en större omgång med ny epoxy och VC17 ekstra.


Passar också på att fota denna X-119, Hexia de Trix, som är fribordsmålad för flera år sedan men nu polerad riktigt snyggt med vit Cruiser i botten som matchar ränderna.Nytt namn med skuggor!
Här polerade vi upp gelcoaten med Lion Protect som återskapar gelcoaten.Akterspeglen åter glansig och fin. Polish vax och gelcoat sealing.


/Anders Jessen
VD Watski Denmark

Share |