Stäng
Meny
Kundvagn
Meny
Centrosolars sociala engagemang
Nyheter

Centrosolars sociala engagemang

Centrosolar som tilverkar Solara solpaneler har sedan lång tid tillbaka haft ett socialt engagemang. Detta innebär att de tillsammans med andra stödjer projekt i utsatta länder och hjälper dem med elförsörjning med hjälp av solenergi.


- För oss är företagens sociala ansvar mer än bara en trend. Vi tar vårt sociala ansvar på allvar - och det är därför vi stöder biståndsprojekt runt om i världen.
Centrosolar stödjer de människor som behöver vår hjälp mest. Just nu fokuserar vi på Haiti: sedan september 2011, genererar en Centrosolar-solcellssystem solenergi till ett helt arbetscenter i Haiti.

Detta solcellssystem levererar solenergi till ett nystartat utbildningscenter i Haiti. Centret omfattar 2.000 kvadratmeter och erbjuder utbildning för mekaniker och byggnadsarbetare. Sedan utbildningen öppnades i Léogâne den 18 oktober 2011, har systemet gett kraft åt alla skolans rum, kontor, matsal och ett pensionat för externa lärare. Centrosolar har därför gett ett betydande bidrag till en effektiv strömförsörjning och har säkrat el för detta utbildningscentrum, som har 150 elever.

Studenterna på utbildningscentret får kvalificerad och praktiskt orienterad yrkesutbildning med fokus på jordbävningssäkra byggnader. Expertkunskaper inom solcellsenergi kommer också att finnas i deras utbildningsprogram. När de har avslutat programmet kommer de utexaminerade att professionellt kunna installera och underhålla solenergisystem.

Läs mer om Centrosolars sociala projekt: http://www.centrosolar.de/en/company/about-us/social-projects/

Läs mer om Solara solpaneler >>

Studenter vid utbildning och produktionscenter i Léogâne, Haiti, installerade ett solsystem med hjälp av tyska hantverkare.
(Copyright: Centrosolar)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Share |

Logga In

Är du tidigare återförsäljare hos Watski så ska du nu logga in på www.nautec.se