Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny
SOMMARKAMPANJ - UPP TILL 44% PÅ UTVALDA PRODUKTER - KLICKA HÄR
En hel sommar på ett höstlov
Familjen Veber på äventyr

En hel sommar på ett höstlov

På en normal säsong seglar vi ca 1200 sjömil. Det är bara 400 sm mer än seglingen vi snart påbörjar från Gran Canaria till Kap Verde. Det blir nästan en hel sommarsegling på ungefär samma tid som det är höstlov hemma.

Vår granne i Puerto Mogan är en brittisk solo-seglare på 75 år.

 "Min plan är att segla till Karibien när jag fyller 80", säger han när vi träffas på bryggan. Vi kan inte vänta lika länge, så vi fyller alla stuvutrymmen med mat och vatten. Inte bara för de 800 sm till Kap Verde, men även för de 2100 sm vidare från Kap Verde till Karibien.

"Tyvärr har vi bara kyckling i dag," kunde de säga i affären i Charlotteville, Tobago, när vi var där för 16 år sedan. "Men i morgon slaktar vi en ko." Är det samma nu? För säkerhets skull bunkrar vi basvaror till flera månader. Reservdelar till motor och båt, har vi redan med hemifrån.

Om vi ​​vill vara säkra på att undvika problem och frustrationer i framtiden, är det enklast att kunna reparera allt på båten själv. Jag måste vara både rörmokare, snickare och elektriker. Dessutom är internet här i hamnen riktigt dåligt och fungerar bara från midnatt till cirka 8 på morgonen. Det blir inte bättre längre söderut, så kommunikationen runt de böcker jag jobbar på just nu bör också vara klar innan vi seglar härifrån.

Vanligtvis använder vi höstlovet till att i klar luft segla till halvtomma hamnar i Öresund. När detta årets höstlov är över är vi i tropikerna. Men då har vi också seglat nästan en hel sommar.

Share |