Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny
Brist på vatten?
Familjen Veber på äventyr

Brist på vatten?

“Hur kan de duscha så mycket?” frågar Margareta en dag, där vi på ankarplatsen ser hur besättningen på båtarna omkring oss igen och igen sköljer, inte bara sig själva, men också sina båtar i sötvatten.

På dagarna är det trångt i de små vikarna runt Mallorca, men på kvällen går de flesta tillbaka till hamnarna, och lämnar några få båtar i viken.

Vi tycker att det är att lura sig själv för stora upplevelser, att gå i hamn varje kväll. Det är underbart att börja morgonen med ett dopp i havet, och att promenera på en enslig strand innan den fylls med handdukar och parasoller.

Vår gast Poul hämtar vatten i jollen.


Men när vi inte går i hamn blir vattnet så klart en resurs som snabbt tar slut om man inte är medveten. Vi kan inte fylla tanken varje dag, och allt vatten ombord hämtar vi i dunkar. Vi är mycket medvetna om hur mycket vi använder. Eller hur lite … 15 liter behöver vår familj på en dag. Jag undrar hur mycket vi ska gånga den siffran med på en vanlig dag hemma i huset? Det inkluderar till och med de få literna som vi häller i duschsäcken vi sätter upp på kvällen för att skölja av saltet innan vi lägger oss.

Men det är värt det! Det enkla livet på ankarplatsen med sol, bad och natur uppväger att vi måste spara på vattnet.

Så här hade vi inte kunnat bada om vi gick i hamn.

Share |