Vi hjälper dig hitta paddelbrädan som passar din ambitionsnivå

Det finns två typer av paddelbrädor. Uppblåsbara och hårda. Med en hård SUP-bräda klarar du att paddla i mer krävande förhållanden, till exempel om du ska tävla eller liknande. En uppblåsbar SUP, som i större utsträckning påverkas av vind och vågor är ett utmärkt val för dig som vill paddla för att motionera, öva balans eller som för de flesta, använda för nöjets skull.

Att tänka på när du väljer paddelbräda

1. Vad ska du använda paddelbrädan till. Är det för lek och fritidspaddling, för att turpaddla, för träning eller för att delta i SUP-lopp och tävlingar?

2. Din kroppsvikt. Vikten spelar roll för paddelbrädans bärkraft. Hur mycket vikt SUP-brädan kan belastas med innan brädans vattenlinje påverkas.

3. Stabilitetstal, som är en värdering av hur stabil en paddelbräda är att stå på med avseende på balans och hur kvick brädan är med avseende på glid.

Hur är det att paddla en uppblåsbar SUP-bräda?

På en uppblåsbar SUP-paddelbräda står du ovanför vattenytan. På grund av dess tjocklek och flytkraft påverkas en uppblåsbar SUP-bräda mer av vind.

Konas uppblåsbara SUP-paddelbrädor är konstruerade för att ligga plant i vattnet med en lång vattenlinje som får paddelbrädan att glida längre på varje paddeltag.

Varför finns det paddelbrädor i olika storlekar?

Konas paddelbrädor finns i olika storlekar dels för att möta behoven inom olika användningsområden, dels för att storleken tillsammans med brädans konstruktion avgör paddelbrädans bärkraft och stabilitet, det vill säga hur mycket vikt paddelbrädan kan belastas med.

Paddelbrädans storlek avgör brädans egenskaper

Enkelt förklarat beror paddelbrädans egenskaper på bredd, längd, tjocklek och skrovform. En bred SUP-bräda med rundad för ger god stabilitet, medan en lång och smalare SUP-bräda glider lättare. Bredden och tjockleken på paddelbrädan påverkar även hur effektivt du kan driva brädan framåt med paddeln.

Vad talar stabilitetstalen om?

Stabilitetstalen är en värdering av hur stabil en paddelbräda är att stå på med avseende på balans, hur lätt brädan vickar i sidled och hur mycket den kan tiltas innan den kantrar, samt hur kvick brädan är med avseende på glid. Med hjälp av dessa tal kan du jämföra de olika brädorna med varandra och hitta den som passar dig bäst.

?
Kundvagn
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem
Redan medlem? Logga in här för att ta del av fördelarna
Glömt lösenordet
Fyll i din email nedan så skickar vi instruktioner till din email på hur du återställer ditt lösenord