Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Höstkampanj - Upp Till 34% På Säsongens Bästa Båttillbehör

Mitt Båtliv: Joakim Brantingson - med kurs mot Mini Transat

Den svenska solo-seglaren Joakim Brantingson sätter kurs mot avlägsna stränder 2023, för att delta i en av de mest krävande solo-seglingarna som finns - Mini Transat. Med sig ombord har han bara den allra bästa utrustningen, bland annat rep från Marlows nya kollektion.

Solo-seglaren Joakim Brantingson har med sina egna ord "seglat nästan allt som flyter" under de senaste 25 åren. Den 32-årige svensken har gått från att segla en liten optimistjolle till att delta i en av världens största regattor - Gotland runt. Nu står nästa utmaning framför dörren! Som den enda svensken deltar han i en av de mest krävande solotävlingarna, Mini Transat.

Mini Transat är känt som ett av de mest riskabla solotävlingarna i världen och sträcker sig över mer än 4000 nautiska mil från Les Sables-d'Olonne i Frankrike över Atlanten till Martinique i Karibien - i båtar som mäter 6,5​​×3. Loppet seglas varje udda år sedan starten 1977, där det senaste loppet seglades i september 2019 med 90 båtar på startlinjen.

Med Marlow ombord

Hållbarhet är en fråga som dels ligger Brantingson varmt om hjärtat men som också spelar en stor roll i hans seglingsliv. Han använder därför MARLOWs ECO-rep på sin båt - hans båt är tillverkad av återvunna PET-flaskor, exakt samma material som Marlow använder i sin nya repkollektion.

Men i själva verket går Brantingsons och Marlows historia mycket längre tillbaka: ”Jag har använt MARLOW-rep i många år och upptäckt att deras rep överträffar alla andra varumärken. Inte bara att vara motståndskraftiga mot det hårda slitage och de förhållanden som vi som sjömän utsätter våra rep för utan också när det gäller delningsförmåga. Och sedan uppfyller de alla specifika behov ombord på komplexa tävlingsbåtar”.

Om Marlow

Marlow har tillverkat tamp i över 200 år för alla typer av båtar och segling, men har under senare år också specialiserat sig på design och produktion av tekniskt innovativa produkter med de senaste högteknologiska konstgjorda fibrerna. Det brittiska seglingslandslaget använder Marlows rep, vilket speglar att de står för kvalitet och prestanda!

Se allt från Marlow HÄR