Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Produkttest av Deeper Chirp +2

Av Daniel Erlandsson, Kronobergs Predatorfiske

Då var det äntligen dags för min recension av Deeper Chirp+2. Ett portabelt ekolod från Deeper. Jag skulle vilja passa på att inleda denna recension med att prata lite om mina tidigare erfarenheter med att använda ett ekolod och hur tekniken har påverkat mitt fiske. Jag har de senaste decenniet utvecklat mitt fiske med stor hjälp av ett så kallat ekolod. Men mitt allra första ekolod var faktiskt bara ett snöre som hade ett sänke på sig och en stor knut vid varje meter. Detta släppte jag då ner runt om på lite olika platser för att sedan räkna antal knutar för att få en överblick över djupet. Från mitt snöre så har resan fortsatt framåt med alla möjliga varumärken och modeller. Hela vägen fram tills den moderna tekniken som finns idag.

''Nu äntligen så har det kommit ett portabelt ekolod som håller en sanslöst bra kvalitet och skärpa.

Jag talar då givetvis om min nya bästa kompis. Deeper Chirp+2''

Mitt fiske har under alla år bedrivits på alla möjliga platser och vatten. Tidigt i min karriär så hade jag ej möjlighet varken att ta mig några längre sträckor eller ha någon båt. Vilket ledde mig till att fiska väldigt mycket i små åar och vattendrag från kanot eller ifrån land. Detta var ett väldigt slumpartat fiske som jag bedrev då jag inte hade någon som helst koll på vattnets viktiga faktorer för framgång. Då jag helt enkelt inte visste hur bottenstrukturen såg ut. Jag visste inte var betesfisken befann sig. Jag hade heller ingen aning om temperaturen eller djupet i vattnet. Alla dessa faktorer är en stor nyckel för att lösa gåtan och fånga fisk.

Nu äntligen så har det kommit ett portabelt ekolod som håller en sanslöst bra kvalitet och skärpa. Jag talar då givetvis om min nya bästa kompis. Deeper Chirp+2. Jag har tidigare fiskat med deras första modeller och hade rätt så höga förväntningar på Deeper och ska i ärlighetens namn säga att jag hade svårt att se att de skulle kunna leva upp till mina förväntningar. Kan med gott samvete säga att jag hade helt fel. Deeper har lyckats överträffa mina förväntningar med hästlängder.

Jag tänkte nu lista de största fördelarna som jag ser med den nya modellen Chirp+2 som jag har upplevt. Det första som är slående är hur ofantligt användarvänlig produkten är. Från att man öppnar kartongen till dess att man är ute på sitt vatten och faktiskt använder produkten. De tydliga instruktionsanvisningarna gör det nästan omöjligt att misslyckas. Det är de absolut lättaste ekolodet att manövrera som jag hittills har använt. Den egengenererade WIFI som finns inuti chirp+2 gör att du har en superstabil anslutning och man behöver ingen mobildata eller internetanslutning vilket är perfekt då det väldigt ofta är dålig täckning där jag fiskar. Jag har hitintills inte lyckats hitta någon plats där min nya Deeper inte har fungerat.

3 olika strålvinklar

En annan enorm fördel är att man har oändligt med möjligheter nu då Chirp+2 har tre olika strålvinklar. Detta gör att jag helt kan anpassa min Deeper till den situationen som passar bäst. Jag kan justera med bredare strålvinkel om jag vill täcka av mycket vatten lite snabbare när jag tillexempel trollar gädda från en kanot. Eller så kan jag välja en medelstor vinkel när jag är på djupare vatten. Kanske fiskar Abborre längs en djupkant i en klarare sjö. Sedan så har jag den minsta strålvinkel som ger mig en sådan precision så verkligen kan behövas ibland när man vill kunna urskilja de minsta detaljerna på botten för att kunna hitta sin drömfisk.

Något som jag måste säga efter att ha provat alla olika strålvinklar i alla möjliga olika typer av vattendrag. Allt ifrån grumliga åar, snabbt rinnande vattendrag hela vägen till djupa klarare sjöar. Är att oavsett förutsättningar så har Chirp+2 levererat en makalös skärpa, exakthet och precision. Jag har jämfört med fasta enheter i min guidebåt och det är slående hur bra min Deeper levererar. Kan inte annat än att säga att jag är så extremt imponerad.

Skapa dina egna sjökort och markera intressanta platser

Något som jag tycker är oerhört bra med Deeper är att man kan skapa sina egna sjökort genom att skanna av vattnet som man vill fiska på. Sedan kan man spara detta så att när man kommer hem så kan man i lugn och ro sätta sig och gå igenom sin nya karta och studera vattnets strukturer samt lägga ut markörer om man hittar något som ser extra intressant ut. Allt detta kan man göra bekvämt hemma och på så sätt bli mycket mer effektiv när man väl kommer till vattnet och ska fiska.

Jag har även försökt att hitta något som jag tycker är mindre bra med produkten men ska i ärlighetens namn säga att jag inte har lyckats. Jag har försökt att överbevisa alla produktspecifikationer som Deeper har på sin hemsida och ska i ärlighetens namn säga att jag har gått bet på dom allihop. Den har både presterat bättre gällande fiskedjup och anslutningslängd och haft bättre batterikapacitet än vad som var beskrivet. Har verkligen kört hårt med produkten och den tycks inte kunna ge upp.

Så summan av det hela är att detta är en produkt som passar för det absolut mesta fisket. Oavsett om du fiskar ifrån land, båt, kajak eller is. Detta kommer vara ett självklart val för mig att alltid ha med mig när jag är ute och fiskar. Jag slipper nu bära med mig batteri, kablar och ekolod när jag bara vill ut på oupptäckta småvatten och fånga stora fiskar. Det räcker att ha med mig min Deeper som är mindre en ett äpple och självklart min telefon som alltid är med och sedan är jag redo. Skulle vilja säga till alla er därute att detta är en av den absolut mest prisvärda produkten jag har använt och det är ett absolut måste numera för mig i min jakt på fler drömfiskar!

 

Skitfiske på er!

 

Daniel Erlandsson

Kronobergs Predatorfiske