Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Höstkampanj - Upp Till 34% På Säsongens Bästa Båttillbehör

Ha en brandsläckare nära till hands när brandlarmet går

En brandsläckare är en av de viktigaste livräddarna ombord. Det är en billig försäkring och räddar liv om olyckan skulle vara framme på båten. Vi har sammanställt olika typer av brandsläckare (se alla produkter längst ner).

Den kompakta

Maus Xtin Klein är en kompakt brandsläckare som släcker alla typer av liten eld i t.ex. trä, plast, vätskor som bensin och diesel, gas, fett och olja samt elektriska bränder upp till 75 000 volt. Släckningen, till skillnad från släckning med pulver, lämnar inga rester eller kemikalier och skadar därför inte elektronik, motorer eller textilier. Förvara MAUS i båten bredvid sjökortet, då är du aldrig långt ifrån snabb hjälp i händelse av brand ombord på båten.

Den klassiska

Glorex brandsläckare 2kg ger ett effektivt skydd vid varje slag av brandtillbud. De är fyllda med ett av marknadens bästa högeffektpulver och släcker brand i såväl fibrösa ämnen som i plaster, vätskor, gaser samt i elektrisk utrustning.
Den robusta konstruktionen i kombination med hög kvalitet på material och ytbehandling gör Glorex-släckarna lämpliga för de mest krävande miljöer. De är godkända för användning i hem och bostad, på fordon och fartyg samt inom industrin.

Den moderna

Gloria Brandsläckare 2 kg är en pulversläckare i modern design utan skarpa kanter. Enkel hantering - både säkring och aktivering kan göras med en hand. Brandsläckaren har en manometer som visar röda och gröna fält. Den levereras med en hållare med ett patenterat säkerhetsspänne. Brandsläckaren uppfyller även kraven från försäkringsbolag.

Den alternativa

En brandfilt som är tillverkad av ett flexibelt glasfiberbaserat tyg som tål extremt höga temperaturer. Ett effektivt sätt att få kontroll över och släcka små och snabbt förekommande bränder. Ta tag i remmarna, dra filten ur hölstret och lägg brandfilten över det brinnande föremålet.

Den automatiska


Blazecut t-serie är en automatisk brandsläckare som verkar I det skyddade området helt utan övervakning eller annan utrustning. Det är en gasfylld slang som utlöses vid hög temperatur

Du monterar Blazecut enkelt själv runt riskområdet du vill skydda t.ex. motorrum i bilar och båtar eller elskåp då slangen är flexibel. Vid en brand så ökar temperaturen kraftigt i det skyddade området och Blazcut gör sig redo att släcka, trycket ökar nu i slangen till närmare 20 bar. När temperaturen når över 105° så spricker slangen med hjälp av lågorna och släpper ut sin gas under högt tryck där elden är som varmast och släcker elden omedelbart.