Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Höstkampanj - Upp Till 34% På Säsongens Bästa Båttillbehör

Vill du börja segla?

Är du intresserad av att lära dig segla eller bli medlem i en seglarklubb? Nedan hittar du en del tips för att du ska hitta den perfekta lösningen!

Hur du börjar om du aldrig seglat tidigare!

Det finns 134 certifierade seglarskolor runt om i Sverige. Varje år utbildar de tillsammans ca 10 000 barn, ungdomar och vuxna. Oavsett vilken ålder eller önskemål om båttyp du har så anpassas kursinnehåll och redskap till dina förutsättningar och tidigare erfarenhet. Här kan du hitta en seglarskola som ligger nära din hemadress eller sommarstuga. Kontakta den klubb som hade passat dig bäst så kommer de att hjälpa dig vidare.

Har du seglat tidigare och är intresserad av att lära dig mer?

Majoriteten av alla klubbar i Sverige bedriver någon typ av tränings- samt tävlingsverksamhet. Allt från organiserade träningar med kompetenta tränare på plats till klubbmedlemmar som samlas för gemensamma träningar. Det finns träningar för alla olika åldrar och allt från jollar du seglar ensam till kölbåtar. Kontakta en av våra 340 st klubbar för att komma igång med din träning. Är du intresserad av att kappsegla finns det mängder av olika tävling och format att välja på. Hela kappseglingskalendern finns sammanställd på Sailarena.

 Med Svenska Seglarförbundets Seglarskola får du

Bra att veta när du vill börja segla

·         De flesta klubbar erbjuder någon typ av seglarskola där du kan lära dig allt från grunderna till att bli en duktig kappseglare.

·         För att börja segla behöver du inte äga en båt då alla klubbar tillhandahåller båt när du anmäler dig till en seglarskola.

·         Även vid tränings finns det möjlighet att låna båt av klubben.

·         När du väl börjar segla kommer du ha svårt att sluta då valmöjligheterna är oändliga samt de fina gemenskapen inom seglarsverige.

 

Önskar dig stort lycka till i sökandet på rätt klubb och seglarskola och ser fram emot att ses på vattnet!

/Oscar Johansson

Svenska Seglarförbundet

  • SSF Seglarskola - segling för alla

  • Förarintyg för Fritidsbåt