Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Black Week 22-29/11 - Fantastiska erbjudanden på båttillbehör!

Vilken ställning passar till din båt?

När sommaren är över och vintern knackar på dörren är det viktigt att skydda båten väl inför kommande höst- och vinterväder.

Båten är utsatt för vind och väder under hela båtsäsongen, så det är viktigt att båten får en behövd vilopaus när det tuffa vädret kommer. När man tar upp båten så får botten en möjligheten att torka helt och trots att den är skyddad med epoxi så att den inte får böldpest, är det bra att den får en chans att torka helt. Det är också viktigt att skydda däcket, fönster och luckor som kan vara väldigt utsatta just på vintern. Det är här som bra ställningar kommer till sin rätt! Står båten på ett bra stativ, väl täckt och med återkommande tillsyn så klarar båten även en hård vinter.

Vad är skillnaden mellan NOA och NoTool?

Båda fabrikaten har använts i årtionden och är premium aluminiumprodukter som tillverkas i Skandinavien som tål vårt hårda klimat. Bägge system är uppbyggda av eloxerade aluminiumrör men med olika typer av hopsättningsfunktion.

NOA var först med en genial patenterad modulfunktion som gör monteringen enkel och som gör det enkelt kan bygga ut din ställning. NOAs unika kopplingar och fästen garanterar att du snabbt och enkelt sätter upp ställningen samtidigt som du slipper vassa kanter repar gelcoaten, skadar pulpit eller förstör presenningen. Hela NOAs täckställningssystem bygger på modultänkandet där du ska kunna ändra din ställning om din behov ändras. Kombinationerna är oändliga.

NoTool är som namnet antyder designat för att du inte skall behöva några verktyg alls. De unika kopplingarna säkras genom att man vrider på rören. Monteringen blir således mycket enkel. NoTool ligger lite lägre i prisklassen än NOA.

Olika typer av stativ


A-stativ: Är formade som ett A och benen står på marken. Resten är hopsatt på däcket och förenat med ett topprör som presenningen vilar på. Lämpar sig för alla båtar. Framförallt för segel- och motorbåtar som saknar pulpit och pushpit.

Däckstativ: Här är hela ställningen på däcket. Däckställningen lämpar sig väl för alla båtar med plana däck och reling. Passar för segelbåtar med pushpit och pulpit.

Utliggarställning: Passar utmärkt på segelbåtar med pulpit och pushpit samt mantågsfötter. Utliggarröret håller ut presenningen från skrovsidan vilket ger extra god ventilation samt att presenningen inte nöter på skrovet.

Economy: Är en mindre ställning som lämpar sig för mindre jollar eller båtar mellan 4-6 meter.

Vilken typ av ställning skall jag välja?

Vet du att skall ha samma ställning utan förändringar och du vill enkelt utan verktyg få ihop din ställning då är nog NoTool valet för dig. Vet du att du vill kunna förändra och ha en flexibel ställning, då rekommenderar vi att du väljer NOA. Då kan du komplettera och ändra ställningen när du känner för det. Den är lite högre i prisklassen men det kan det vara värt på grund av sin flexibilitet.

Du kan också läsa mer på leverantörernas hemsidor:

NoTool: www.notool.se

NOA: www.noa.se