Watski Logo Light
Sökförslag
Visar av produkter
Visa alla

Rengöring av båten med Starbrite

Star Brite är marinindustrins ledande tillverkare av vax, polermedel, rengöringsmedel, teakbehandlingar, motoroljor, bränsletillsatser med mera. I den här steg-för-steg-guiden får du lära dig att göra båten säsongs-fin med rätt Star Brite-produkter.

Rengöring av skrovet

1. Starbrite boat wash

Börja med båttvätt för att få ytan ren från smuts. Boat Wash är ett kraftfullt rengöringsmedel för skrov och däck. Den är extremt effektiv mot smuts, salt, sot, fiskblod, vattenlinjesmuts med mera. Tar inte bort vax eller polish.

2. Starbrite hull cleaner

Nästa steg i ordningen är att använda Starbrite hull Cleaner. Detta rengör djupare och snabbare och tar bort vattenlinjer och fläckar på skrovet. Den är även mycket effektivt mot rostfläckar och missfärgningar på glasfiber eller målade ytor. Skadar inte ytan och är en perfekt grund innan man börjar polera skrovet.

3. Starbrite black streak remover

Om du har följt steg 1 och steg 2 och fortfarande har svarta/bruna ränder på skrovet använder du black streak remover. Den tar bort svarta missfärgningar på glasfiber, vinyl, metall och målade ytor. Spraya direkt på missfärgningen och torka! Ingen hård skrubbning krävs.

4. Starbrite Premium Marine Polish med PTEF

Slutligen applicerar du ett skyddande lager polish. Starbrite premium marine polish med PTEF, lämnar en supertunn PTEF-yta. Den förhindrar att smuts fastnar, vilket resulterar i mindre motstånd i vattnet! Den ger ett varaktigt skydd jämfört med andra liknande medel - upp till 4 gånger längre hållbarhet. Kan användas på gelcoat, metall och målade ytor. Innehåller extra UV-skydd för att förhindra oxidation och blekning. Mycket lätt att använda.

Förberedelse för bottenmålning

1. Starbrite boat wash

Även här börjar du med en grundläggande rengöring. Använd boat wash för att få bort allt smuts. Den är extremt effektiv mot smuts, salt, sot, fiskblod, vattenlinjesmuts med mera. Tar inte bort vax eller polish.

2. Starbrite hull cleaner

Nästa steg i ordningen är att använda Starbrite hull Cleaner. Detta rengör djupare och snabbare och tar bort vattenlinjer och fläckar på skrovet. Den är även mycket effektivt mot rostfläckar och missfärgningar på glasfiber eller målade ytor. Skadar inte ytan och är en perfekt grund innan man börjar polera skrovet.

3. Starbrite boat wash

Använd boat wash en omgång till för att få skrovet helt rent och redo för applicering av bottenfärg.

4. Grundfärg

Slutligen, kom ihåg att alltid måla med en bra grundfärg t.ex. från International!

Teakbehandling

1. Starbrite premium teak cleaner

Här börjar du behandlingen med en djuprengöring av teaken. Premium teak cleaner rengör fantastiskt utan att behöva skrubba hårt.

2. Starbrite premium teak brightener

Då är det dags att återskapa teakens ljusa och naturliga färg. Premium teak brightener ger teaken nytt liv utan behov av hård skrubbning, och framhäver träets naturliga djup och färg.

3. Starbrite Premium teak oil

Det sista steget är en skyddande teakolja. Premium teak oil är en penetrerande olja. Det är en ultraraffinerad olja med polymerer och UV-skydd som ger ett långvarigt skydd. Det förstärker teakens fibrer och färg och framhäver dess naturliga skönhet!

Andra produkter från Starbrite

1. Starbrite Deck Cleaner

Halkfri Deck Cleaner med PTEF är det mest effektiva och enklaste sättet att rengöra strukturerad glasfiber eller målade däck. Deck Cleaner lösgör smuts och spill utan behov av hårt skrubbande . PTEF polymererna ger ett skydd mot framtida fläckar, vilket gör kommande rengöring till en enkel match.  Den är också idealisk för rengöring av icke-texturerade områden samt alla glasfiber, vinyl, plast, metall eller gummiytor.

2. Starbrite Chrome & Stainless Polish

Chrome och rostfri Polish hjälper till att hålla både nya och äldre båtars metaller att se sitt bästa ut genom att snabbt och enkelt ta bort grus, smuts och fett från metallytor. Efter en lätt putsning formeln lämnar en skyddande barriär på metallytor för att förhindra framtida gropfrätning, saltavlagringar , och missfärgning från rost och korrosion. Fungerar även utmärkt på koppar, tenn och mässing.

3. Gelcoat Restorer med PTEFF

Tar bort kalk och oxidation på färgade skrov och återställer originalfärgen och glansen. PTEF® polymerer skyddar mot skadlig UV-strålning och avvisar fläckar. Skadar inte gelcoatskiktet på glasfiber.

Extend-A-Brush

Med Starbrite Extend-A-Brush kan du koppla ihop det teleskopiska borstskaftet med en mikrifibermopp, borstar, skursvamp, svamp med handtag och mycket mer.

1. Skursvamp / Svamp med handtag

Starbrite erbjuder ett brett utbud av skursvampar designade för praktiskt taget alla rengöringsuppgifter på båten. Från en "fin" svamp som inte skadar glasfiber, vinyl, metall eller målade ytor till en "sträv" som är idealisk för de mest krävande jobben som vattenlinjen.

2. Mikrofiber

Starbrites superabsorberande reggae mikrofiberprodukter absorberar vatten utan att repa glas eller polerade metallytor.

3. Borstar

Starbrite har en borste för varje båt och varje rengöringsuppgift. Finns i fina, medium och grova fibrer så att du kan hitta rätt borste för dina behov.

4. Borstskaft

Star brite har ett stort urval av borstskaft från den bästsäljande standardförlängningen och fasta handtag samt Signature Series Big Boat Extending. Extend-A-Brush skaften är designade för att flyta om de faller överbord och är utrustade med Extend-A-Brush snabbkopplingar för enkel koppling och borttagning av borstar, moppar, skursvamp, båtshake med mera, inklusive den innovativa Microfiber Reggae Pad och Reggae Mop.

5. Svamp

Star brite rengöringsprodukter inkluderar en mångsidig samling av svampar och dukar, alla designade för att underlätta rengöring och backas upp av en nöjdhetsgaranti.

?
Kundvagn
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem
Redan medlem? Logga in här för att ta del av fördelarna
Glömt lösenordet
Fyll i din email nedan så skickar vi instruktioner till din email på hur du återställer ditt lösenord