Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

LED: 4 steg till fantastisk belysning på båten

LED-lampor är mer hållbara, smarta och funktionella, och LED-ljuset kan vara både varmt och kallt samt ändra färg. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

LED är perfekt för att möta alla de unika och ofta strängare kraven för belysning i den marina miljön. Alla våra lysdioder är CE-märkta och uppfyller EMC-kraven och det breda sortimentet erbjuder något för alla.

Byt ut halogen mot LED och spara ström!

Det absolut enklaste sättet idag att minska behovet av laddning och tunga batteritankar ombord är att byta ut belysningen mot nya strömsnåla LED-lampor. Vanliga små glödlampor förbrukar nämligen ofta mer energi än kylskåp och andra tunga applikationer. Med LED kan lamporna vara på hela tiden eftersom förbrukningen blir försumbar. Kostnaden för att installera LED-lampor är marginell i förhållande till inbesparingen i laddningstid och mindre behov av dyra batterier.

Design och Stämning med LED-belysning

LED-tekninken har inneburit en revolution när det gäller att sänka energiförbrukningen samtidigt som det ger dig fantastiska möjligheter att designa din egen ljusmiljö ombord eller i hemmet, både interiört, exteriört och även under vattenytan. Med ljus kan du skapa rymd, förstärka design och ändra stämning ombord på ett lätt och flexibelt sätt. Med många små ljuskällor får ni ett unikt ljus som kan varieras efter behov.

4 steg till fantastiskt ljus:

1. Dimma allt!

Sätt dimmer på allt ljus. Det ger dig möjlighet att växla mellan arbetsljus och mysljus. Anpassa ljuset efter behovet. Tänk på dimmern som en volymknapp.

2. Många små ljuskällor

Sätt många små ljuskällor istället för en stor. Det ger dig stor flexibilitet och möjlighet att skapa en mysig stämning, lyfta fram och skapa kontraster. Tänk många ljuslyktor.

3. Integrera ljuset

Montera ljusslingor och Dot:ar, bakom lister, ryggstöd, nere vid golvet, i skåp och förvaringsfack. Det indirekta ljuset skapar rymd och fina kontraster samtidigt som du får ett mer funktionellt ljus.

4. Testa, testa, testa

Experimentera med ljuset. Ta en armatur eller en ficklampa och testa vinklar och platser i båten. Sätt spottar på sådant du vill lysa upp. Skapa rymlighet med indirekt ljus.

SE HELA LAMPSORTIMENTET HÄR