Håll båten torr och fräsch

Att hålla båten torr och fräsch på insidan är mycket viktigt. Temperaturskillnader och stillastående luft är ofta upphov till mögel och dålig lukt. Det finns flera olika produkter att välja mellan men i stort sett gör de samma sak, nämligen minskar luftfuktigheten.

TORR OCH FRÄSCH INSIDA - TORRBOLLEN

1. Till en 30 fots segelbåt, har vi valt att sätta en MegaTorrboll i mitten av båten. Välj gärna en Mega istället för en vanlig så slipper du byta påse så ofta. Har du en större båt kan du sätta ut fler. Gärna en i förpiken eller akterhytten också.

2. Ta av locket och allt som är nerpackat i hinken. Placera den platta botten med runda hål ovanpå hinken.

3. Öppna plastpåsarna med de vita fuktabsorberingspåsarna. Stapla de vita påsarna ovanpå varandra. Sätt på locket (skruva lite försiktigt).

4. Placera Torrbollen centralt i båten och så luft kan cirkulera fritt runt den. Se till att den står stadigt så den inte välter. Fukten som samlas i hinken är inte kul att få ut i båten då den är väldigt salt och klibbig. Töm hinken när den börjar bli full. Stäng all ventilation så att den torra luften stannar inne i båten under förvaringen.

1. Torrbollen finns också i en hängande version. Det kan vara praktisk om man inte har något stabilt underlag att ställa en vanlig Torrboll på.

2. I detta fallet hängde vi in en Torrboll Hanger i en bil som ska vinterförvaras i ett garage. Redan efter en vecka har det börjat samlas vatten i påsen. Byt när saltet ovanför påsen är borta.

Dagens Torrbolletips: Vattnet som samlas i Torrbollen är kanon att döda ogräs med. Akta saker som inte tål stark saltlösning bara!!

?
Kundvagn
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem
Redan medlem? Logga in här för att ta del av fördelarna
Glömt lösenordet
Fyll i din email nedan så skickar vi instruktioner till din email på hur du återställer ditt lösenord