Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

6 Råd till glada barn ombord

Vill du ta med barnen på båten? Få upplevelser är lika inspirerande och berikande för barn som en dag på vattnet, men det kräver god planering. Lyckligtvis kan en stor del av upplevelsen säkerhetsställas med rätt förberedelse innan du tar med barnen ut på segeläventyr.

1. Involvera barnen ombord

Är vi där snart? Uttråkade barn kan snabbt bli ett problem på båten. Engagera och involvera dem i din resa - innan du går ombord, när ni lämnar hamnen och berätta vad de har att se fram emot på resan. Eftersom små barns uppmärksamhet inte håller så länge, försök att hålla dem intresserade av vad som händer runt dem. Förklara utrustningen på däck för dem, prata med dem när du seglar, kommentera andra båtar och landskapet runt dig och försök att göra segelturen så intressant för dem som möjligt. Du kan också ge dem titlar som kapten eller skeppare så att de känner sig som en viktig del av besättningen. Du kan också ge dem enkla uppgifter längs vägen. De kan läsa kompassen, skriva saker i loggboken, hjälpa till med fendrarna och mycket mer som håller dem upptagna och underhållna på era äventyr.

2. Glöm inte powerbanken

Det är alltid kul för de vuxna att vara ute på sjön, men vissa barn kan snabbt bli uttråkade. Batteriet i din mobil eller surfplatta kommer inte att hålla länge när barnen kollar på sina favoritvideor och serier på Netflix eller Youtube. Se till att vara förberedd med powerbanken så att du kan njuta av lite välförtjänt lugn medan barnen har kul framför skärmen.

3. Skoj med vattensport

Ta med uppblåsbara leksaker och massor av vattensport, så håller du barnen underhållna i timmar medan du ligger för ankar. Lär dem att stå på en SUP, hur man åker vattenskidor, kneeboard eller ta en tur med tuben.

Du kan också uppfinna några spel när du seglar, till exempel "Jag ser" där du använder landskapet runt dig.

4. Fiske är också kul!

Otaliga fritidsfiskare gjorde sitt första kast med ett fiskespö som barn. Du kan till exempel ta reda på vilka fiskar som finns i närheten och när de ska fångas. Skriv ut bilder på fiskarna till de små barnen och låta de äldre barnen lära sig om vilka fiskar som kan tillagas och vilka man ska kasta tillbaka i vattnet.

5. Njut av havets djupa lugn

Speciellt i dessa dagar av stressiga omvälvningar i våra vanliga liv kan du lära dina barn att känslan av lugn och ro som följer med att vara på vattnet är något av det bästa som finns.

6. Kom ihåg, alla barn är olika!

Sist men inte minst - alla barn är olika. Du kan ha barn som är pigga på allt, och andra som är lite mer tveksamma eller nervösa för att engagera sig i praktiska uppgifter.

Ta det i deras takt, då blir det förmodligen en succé. Om alla ler när du är tillbaka på land, har du gjort ditt jobb!