Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Höstkampanj - Upp Till 34% På Säsongens Bästa Båttillbehör

SPLITSNING

LÅT WATSKI SPLITSA DITT TÅGVIRKE

Watski har lanserat en helt ny tjänst för alla våra kunder, som gillar segling. Vi kan nu splitsa dina rep precis så som du vill ha dem. På så sätt kan vi specialanpassa tågvirket till dina specifika behov och erbjuda helt unika produkter och lösningar. Splitsningen görs på ett utvalt sortiment av Marlows tågvirke och kombineras med ett urval av schacklar. Hittar du inte det tillbehöret som du söker, hör gärna av dig med dina önskemål.

Leveranstid: 1-2 veckor från beställning

Pris: Priserna varierar från 199 till 499 kr, beroende på hur krävande splitsningen är.

Vad är splitsning?

Att splitsa är ett sätt att avsluta ett rep eller sammanfoga två ändar av repet utan att använda en knop. Bortsett från att vara skrymmande och fula, kan även en korrekt knuten knop orsaka betydande styrkeförlust i ett rep. Där finns en mängd olika metoder och tekniker för att få till en hållbar splitsning, något som vem som helst kan lära sig men som tar lite tid och mycket övning att bli bra på.

Hos Watski kan vi hjälpa dig med följande typer av splitsar:

Ögonsplits D12

Splits av ren dyneema som är 12-slagen, lämpligt ifall man behöver avsluta ett D12 rep med en ögla. Fördelen med att splitsa en ren dyneema jämfört med att knyta den är att man behåller cirka 99% av repets brottsstyrka jämfört med cirka 20-30% kvar av brottsstyrkan ifall man gör en pålstek på den. Dessutom ser det mycket bättre ut också.

Ögonsplits avklädd D2

En splits på ett rep med hölje och en dyneemakärna. Ger en ganska flexibel och stark ögla där man inte har något hölje i öglan. Fördelen är att man får en tunnare dimension i öglan, vilket gör att man lättare kan låsa den om, tex med en schackel utan att splitsa in schackeln från början. Väldigt vanlig på fall som ska ersätta ett befintligt fall och där man vill kunna använda befintlig schackel. Dyneema är naturligt uv-beständigt och otroligt nötbeständigt, därför funkar det bra att använda det utan hölje.

Ögonsplits klädd D2

En splits på ett rep med hölje och kärna av valfritt material, passar bra på rep som ej har en kärna av dyneema eller rep där man inte vill visa kärnmaterialet. Fördelen jämfört med att splitsa är att man behåller nästan hela brottsstyrkan jämfört med att knyta, som tar bort 45-60% av brottsstyrkan på ett flätat rep.