Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Flyttrea - Upp till 80% rabatt på 1000-tals båttillbehör. Klicka här

Säkerhetsutrustning Båtens säkerhet Brandsläckare

Brandsläckare

På båten är man väldigt utsatt för brand då det finns många brandfarliga ämnen som bensin, diesel och även mycket som är lättantändligt. Samtidigt finns det ingenstans att gömma sig från elden. Viktigt att tänka på är att försöka göra förarbetet så bra som möjligt och undvika brand. Se också till att alltid ha en fungerande brandsläckare lättillgängligt.

Hand-brandsläckare finns i princip med tre olika sorters släckmedel:

  • Kolsyra: Kolsyresläckarna används främst för känslig maskinutrustning och annan utrustning där en ren släckning är betydelsefull. Släckarna är speciellt lämpliga i halvslutna mindre utrymmen där gasen förångas och skapar en obrännbar atmosfär i hela utrymmet.
  • Skum: Skumsläckare är generellt sett sämre på att släcka bränder än en pulversläckare. Fördelen är att dock skumkoncentratet enkelt torkas upp efter en släckningsinsats.
  • Pulver: Pulversläckare är den vanligaste på fritidsbåtar då den är väldigt effektiv. Nackdelen är att den är är svår att rengöra efter och tömmer man en pulversläckare i motorrummet så är det sannolikt slutet för den motorn.

Vid sidan av brandsläckaren är brandfilten ett något underskattat hjälpmedel ombord. När det gäller att kväva en mindre, nyligen startad brandhärd inne i båten eller brand i kläderna på en person, är brandfilten att föredra. Den är underhållsfri och kräver ingen sanering, däremot är det viktigt att träna i förväg så att man vet hur den ska användas.

Visa mer information om Brandsläckare
Filtrera
Sortera efter
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Varumärken
0 valda
1852 Marine Quality (2)
Gloria (4)
Du har sett 11 utav 11 produkter
Filtrera
Varumärken
1852 Marine Quality (2), Gloria (4),
Varumärken
1852 Marine Quality (2)
Gloria (4)