Stäng
Meny
Kundklubb
Kundvagn
Meny

Flyttrea - Upp till 80% rabatt på 1000-tals båttillbehör. Klicka här

Däck, Rigg, Förtöjning & Ankring Ankring Ankare

Ankare

Ett bra ankare ska hålla båten på plats oavsett väder. Det är därför viktigt att välja en modell som har rätt form, storlek och vikt. Nedan går vi kort igenom vad som är bra att tänka på när det är dags att köpa nytt ankare.  

Vilket ankare ska jag köpa?

Att köpa rätt ankare kan vara svårt då det finns många olika modeller att välja mellan. Det finns ankare som är designade för ankring på specifik havsbotten, sedan finns det andra som designade att klara av flera olika typer av botten. Då bottenstrukturen skiftar från plats till plats rekommenderar vi att du köper ett allround-ankare, på så vis slipper du lasta flera olika ankare ombord på båten.  

Hur stort ankare behöver man?

Ankarets storlek bestäms av storleken på din båt, vilken typ du väljer och kanske det viktigaste, hur, var och när du ankrar. Om du enbart ankrar i fint väder för att stanna till och bada behöver du inte ha ett lika stort ankare som när du t.ex ska övernatta. Varje leverantör har dock sina egna specifikationer som bör följas för att du ska kunna känna dig trygg under alla väderförhållanden. I dessa fall hittar du information inne på produktsidorna.  

Är du osäker på vilket ankare du ska köpa? Kontakta våra produktspecialister; kundservice@watski.se.

Visa mer information om Ankare
Filtrera
Sortera efter
Popularitet
Senaste
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris Stigande
Pris Fallande
Varumärken
0 valda
Lewmar (7)
Rocna (2)
Du har sett 21 utav 21 produkter
Filtrera
Varumärken
Lewmar (7), Rocna (2),
Varumärken
Lewmar (7)
Rocna (2)