Krabbelurer - Ett gott recept till sjöss.
Ett gott recept för både vuxna och barn till sjöss
Antal portioner: 14
Ingredienser
1 st ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker smör att steka i socker att vända i.
1. Vispa ägg och socker lätt så att det blir lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten blir helt slät.
2. Värm ett plättjärn eller liknande och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.

Antal portioner: 14
Ingredienser
1 st ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker smör att steka i socker att vända i.
1. Vispa ägg och socker lätt så att det blir lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten blir helt slät.
2. Värm ett plättjärn eller liknande och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.
