Italiensk köttfärslimpa tillagat i Omnia-ugnen
Laga en köttfärslimpa i en Omniaugn. Superenkelt.
Trots namnet kommer detta recept från Tyskland.
500 g köttfärs
1 dygnsgammal franskbrödbulle
1 liten lök
1–2 vitlöksklyftor
100 g torkade tomater i olja
1 msk kapris
1 ägg
salt, peppar och toscanakrydda (alt. chili)
olivolja
ströbröd
Till servering
sallad och bröd
Lägg köttfärsen i en skål. Lägg franskbrödbullen i blöt en stund. Krama ur vattnet och lägg ner den i köttfärsen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i tärningar och finhacka kaprisen. Blanda alla ingredienser väl. Smörj formen med olivolja. Strö gärna ströbröd i formen så blir den lättare att rengöra. Fyll formen med köttfärssmeten och grädda först på låg värme i ca 35 minuter och därefter på medelhög värme ca 10 minuter.
Den som vill ”piffa upp” rätten lite kan tillsätta osttärningar.
Läs mer om Omniaugnen >>

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trots namnet kommer detta recept från Tyskland.
500 g köttfärs
1 dygnsgammal franskbrödbulle
1 liten lök
1–2 vitlöksklyftor
100 g torkade tomater i olja
1 msk kapris
1 ägg
salt, peppar och toscanakrydda (alt. chili)
olivolja
ströbröd
Till servering
sallad och bröd
Lägg köttfärsen i en skål. Lägg franskbrödbullen i blöt en stund. Krama ur vattnet och lägg ner den i köttfärsen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i tärningar och finhacka kaprisen. Blanda alla ingredienser väl. Smörj formen med olivolja. Strö gärna ströbröd i formen så blir den lättare att rengöra. Fyll formen med köttfärssmeten och grädda först på låg värme i ca 35 minuter och därefter på medelhög värme ca 10 minuter.
Den som vill ”piffa upp” rätten lite kan tillsätta osttärningar.
Läs mer om Omniaugnen >>

---------------------------------------------------------------------------------------------------------