Mannerströms låda
Vi kallar den "Mannerströms låda" då ursprungsreceptet kommer från Leif Mannerström.
Jag använder aluminiumlådor. Ibland har jag förberett lådan hemma, men det är inga problem att göra lådan/lådorna i båten.
Antingen kan man göra en stor gemensam låda eller flera mindre som rymmer en portion styck. Trevligt att få sin "egen" lilla låda,, plus att man sparar disk när man äter ur lådan. Det är ju inte fel att slippa en massa disk när man hellre sitter på en solvarm klippa!
Detta behöver du:
- Grill/engångsgrill
- Aluminiumform/ar
- Aluminiumfolie
- Smör
- Kokt potatis
- Sparris
- Laxfilé
- Dill
- Gräslök
- Citron
- Olivolja
- Svartpeppar
- Salt
Så här gör du:
Smörj botten på formen med smör. Viktigt eftersom smöret ger en
knaprig stekyta. Skiva den kokta potatisen och lägg ett lager i botten.
Skiva laxfilén i 1/2 cm tjocka skivor, för att den inte ska ta för lång
tid att tillaga. Salt och peppra. Lägg på sparrisen och täck sedan med
rikligt med gräslök och färsk dill. Pressa över citron och droppa över
lite olivolja. Täck formen med aluminium folie (ej med locket som
medföljer) och ställ på grillen. Använder man engångsgrill sår får det
plats två portioner per grill. Låt stå och sköta sig själv i 15-20 minuter (beror på hur effektiv grillen är).
Lägg ett snitt i folien och njut av dofterna.
Smaklig spis!