Krokodilen
R.I.P.
RUSSIAN BAY, MADAGASKAR. Ni som följer oss på Twitter
vet att några lokala killar försökte sälja en krokodil till oss
häromdagen. Den låg surrad i kanoten, livs levande. Visserligen bara en
unge, max två meter lång. Men vi det spelade inte någon roll. Någon
krokodil ville vi inte ha ombord. Så vi avböjde erbjudandet, och så
gjorde våra båtgrannar. Men historien slutade inte där.
André som driver restaurangen här på stranden valde att köpa krokodilen. För att förhindra att den skulle släppas fri någonstans i närheten. Så när vi kom in till land nästa gång låg den där och morrade utanför restaurangen. Tills nästa dag, när André bestämde sig för att ta livet av den. Och om den nu ändå var död, då kunde vi lika gärna äta den. Så kom det sig att det sig att det den dagen serverades färsk krokodil på Andrés restaurang. I alla former: grillad, stekt, panerad, som soppa och i gryta. Köttet var rätt segt och smaklöst, och gjorde sig bäst i grytform. Inte helt olikt den iguana vi åt på Curaçao för ett par år sedan. Men en gång räcker. Jag är ingen stor köttälskare.
Nästa dag beslutade sig Rolf på den schweiziska grannbåten för att koka skallen, tills köttet släppte från benen. Så han kunde ta den med sig som minne, sätta upp på väggen i båten, som en trofé. Tyvärr lossnade krokodilens alla tänder under processen. Lovis och Otto försökte hjälpa till att hitta rätt plats för varje tand. Inget enkelt pussel, en krokodil har över sextio tänder. En tand saknades, men det gör inget. Rolf har nyligen dragit ut en guldtand, den får ta dess plats.
Ja, vad ska man säga. Hela den här historien har onekligen känts rätt makaber från början till slut.