Frukostkrisen ett minne blott
En bättre frukost
Imorse åt vi yoghurt med müsli, äpple och honugn till frukost. Kanske inte särskilt anmärkningsvärt i dina ögon. Men med tanke på att det snart gått en månad sedan vi senast såg en kyldisk, och frukostmenyn så sent som i förgår bestod av knäckebröd med mjölbaggar och möglig ost tycker i alla fall vi att detta är ett mindre mirakel.
Det mest fantastiska av allt är att vi tillverkade yoghurten alldeles själva. Åtta deciliter vatten, två deciliter mjölkpulver och en matsked yoghurtkultur blandas i en burk med lock. Burken placeras sedan inuti en termosliknande bunke med varmt vatten, där den får stå i ett dygn. Och simsalabim, det äckliga mjölkpulvret har förvandlats till ett helt kilo alldeles färsk och krämig yoghurt. Busenkelt, billigt och himmelskt gott .
Tänk om vi vetat detta tidigare, då hade vi besparat oss bra många torftiga och halväckliga frukostar. Så är det någon annan där ute som sitter på någon sådan här utdöende och nästintill magisk kunskap som kan förgylla vår vardag avsevärt, ja då är det hög tid att dela med sig av den nu. För längre bort från civilisationen är så här kommer vi nog aldrig mer.