Pasta med färska vårprimörer
Detta behövs till 4 portioner:
- 4 morötter
- 4 färska lökar
- 150 g sockerärtor eller sugarsnaps
- 150 g grön sparris
- 10 cocktail tomater
- 200 g rökt fläsk, det går bra med skinka om man hellre vill ha det
- 300 g pasta, ta din favorit!
- 3 dl crème fraiche, gärna smaksatt med paramesan och vitlök
- riven paramesanost
Så här gör du:
Ansa och dela grönsakerna i mindre bitar. Dela tomaterna på mitten.
Tärna fläsket och knaperstekt i botten av en het kastrull. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.
Fyll på kastrullen med vatten och koka pastan i samma kastrull som du stekte fläsket. Lägg i grönsakerna, utom tomaterna, när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
Häll av vattnet och vänd ner fläsktärningarna.
Rör ner crème fraiche och låt det bli genomvarmt.
Smaksätt med lite salt och svartpeppar om det behövs.
Lägg i tomathalvorna och rör runt.
Lägg upp och strö över riven ost.
Servera gärna en bit bröd till.