Gorgonzolapizza
Pizzadeg för 4:
Detta behöver du:
- 50g. jäst
- 1 tsk. salt
- 5 msk. olja
- 600g. vetemjöl
- 3,75 dl. vatten
Så här gör du:
Smula jästen och tillsätt ljummet vatten och rör tillsammans.
Tillsätt salt och olja, och slutligen mjöl.
Knåda degen och låt den jäsa i 20-30 minuter
- 50g. jäst
- 1 tsk. salt
- 5 msk. olja
- 600g. vetemjöl
- 3,75 dl. vatten
Dela degen i fyra bitar och kavla ut till pizzabottnar som passar grillen.
Topping:
Detta Behöver du:
- Tomatsås (färdigköpt eller hemlagad, det som känns bäst)
- Gorgonzola
- Serranoskinka (eller annan, efter smak o tycke)
- Champinjoner
- Ruccolasallad
Så här gör du:
Bred ut tomatsåsen över hela pizzabottnen, fördela Gorgonzola, svamp och skinka så som du vill ha det.
Har du ett non-stick nät så lägger du hela härligheten på det och sedan på grillen. Sätt på locket och vänta ca 15 minuter.
Lägg på Ruccolan och eventuellt lite svartpeppar.
Tada! Pizzan är klar att avnjutas!