Fri frakt vid leverans till butik
Order lagd före kl. 14:00 skickas samma dag till postombud
2 veckors öppet köp
Många olika betalningssätt

Tel. 040-671 67 70

Logga In

Du är här: Beslag och skruv > Lås
Underkategorier:
Hänglås - Skåplås
1

Lås

Idag är det tyvärr många stölder i hamnar och av båtar. För att föräkra dig att alla dina saker och båt är kvar nästa gång du ska iväg så har vi lås för både stuvfack och båten. En sak som är bra att tänka på när du köper lås och kätting för båten är att många försäkringar kräver ett klass 3 lås eller högre för att försäkringar ska gälla.

Lås och delar av låsenheter klassificeras i låsklasser. Låsklasserna fungerar som referenser för skyddsnivå och lämpligt användningsområde. Vid låsning av dörrar, portar och fönster vägs behovet av inbrottsskydd mot krav på snabb utrymning.

Om ditt försäkringsavtal ålägger dig att utrusta ett objekt med ett "godkänt lås" eller en godkänd låsenhet, avses normalt lås och låsenhetsdelar i låsklass 3 eller högre.

  • Låsklass 1 - Lämplig för användning där inga specifika krav på inbrottsskydd finns uppställda.
  • Låsklass 2 - Lämplig för användning där kraven på inbrottsskydd i vissa delar måste underordnas kraven på snabb utrymning.
  • Låsklass 3 - Lämplig för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning.
  • Låsklass 4 - Lämplig för använding på objekt med förhöjda krav på inbrottsskydd. I försäkringsbolagens krav ingår ofta komplettering med borrskydd och dörrförstärkningar.
  • Låsklass 5 - Lämplig för användning på objekt med extremt hög stöldbegärlighet, samt där upprepade inbrott sker trots låsning i klass 3 eller klass 4.

Per sida:
1
Delbetalning
X